Scenariu de razboi în Marea Neagră

Șapte nave și o mie de militari 1000 au luptat pentru  respingerea unui atac inamic. S-au folosit armament și muniție de război, dar nimeni nu a fost rănit. Din fericire, acesta a fost doar scenariul unui exercitiu militar,  pus la punct de către fortele navale romane si militarii francezi, de pe fregata Jean Bart, aflată în apele Mării Negre. Misiunea a fost supravegheată de la distanță de o navă de cercetare a armatei ruse.

Potrivit scenariului, sapte nave de razboi, doua elicoptere si trei avioane au luat pozitie de lupta pentru ca o nava inamica se pregatea sa atace fregata romana Regina Maria.  Militarii romani au contratacat.

La scurt timp, nava romanească s-a confruntat cu un nou pericol, venit de această dată din aer.

Militarii din fortele speciale au avut propriul antrenament pe mare. Au coborât din elicopter pe puntea unei nave capturate de inamic, au înaintat spre puntea de comandă și au atacat inamicul.

Acesta a fost primul exercițiu de amploare care s-a desfăsurat in Marea Neagra in acest an. Antrenamentul s-a încheiat cu success, dar a fost supravegheat de la distanță de militarii ruși.

La exercițiu au participat, din partea forțelor navale române, două fregate, o corvetă, două nave purtătoare de rachete, două dragoare maritime şi două elicoptere Puma Naval, iar Marina Franceza a trimis în luptă fregata Jean Bart. Forțele aeriene au trimis trei avioane Mig Lancer.

Redactor: Nicoleta Antohi