Scenarii demne de filme la Constanța

Alertă maximă la Constanța!  Un procuror a fost luat ostatec de mai mulți indivizi înarmați, chiar în sediul Parchetului Tribunalului Constanța. Forțele de ordine au fost nevoite să folosească armamentul din dotare. Un jandarm a fost rănit, însa în cele din urmă totul s-a terminat cu bine. Nu a fost vorba de o situație reală, ci de scenariul unui exercițiu bine pus la punct de către jandarmii constănțeni.

Bărbatul înarmat, încerca să ajungă la prietenii lui aflați în interiorul Parchetului Tribunalului Constanța, care luaseră deja doi ostatici și îi amenințau că îi vor ucide, dacă nu sunt lăsați să plece. Dupa ce l-au somat de mai multe ori, mascații au tras asupra lui. L-au ranit la picior si asa au reusit sa il opreasca.

Misiunea jandarmilor nu s-a oprit aici  și a fost una chiar dificilă. Bărbatul împotriva caruia procurorii luaseră masura arestării preventive a ieșit la balconul instituției și a amenințat că îl omoară pe procuror dacă el și complicii lui nu sunt lăsați să plece.

A fost adus un negociator, însa dialogul a degenerat, iar în final a eșuat, forțele de ordine fiind nevoite să ia cu asalt clădirea.

Indivizii au fost arestați și totul s-a terminat cu bine. Nici nu avea cum să se termine altfel, pentru că a fost vorba de un exercitiu de antrenament, Tomis 17, care se desfășoară pe parcursul a trei zile, la Constanța.

Exercitiul va continua si in zilele urmatoare. Exercițiile au ca scop verificarea capacității de reacție a forțelor de ordine din Romania în diferite situații de criză și sunt organizate în contextul atacurilor teroriste din ultima vreme. Inspectoratul de Jandarmerie Constanța  îi sfatuiește pe locuitorii orașului, care se vor afla în zonele desfășurării execițiilor, să nu intre în panică, aceștia fiind rugați să respecte indicațiile forțelor de ordine.

Redactor: Oana Jărloianu