Scannere de buletin de la Năvodari, nefuncționale

Ziua de vot a început și la Năvodari. Nici nu s-au deschis bine urnele că deja au început să curgă reclamațiile. Un candidat a sesizat că datele sunt introduse manual și astfel s-ar putea crea fraude. Operatorii pe calculator susțin că au apelat la această modalitate din cauză că scannerele pentru buletine nu funcționează.

 

Ziua de vot a început cu probleme la Năvodari. Deși Biroul Electoral Județean a anunțat că sistemul a fost testat și funcționează fără probleme, în teren lucrurile nu au stat deloc așa. Din cauză că scannerele pentru buletine nu au funcționat, operatorii de calculator au fost nevoiți să introducă datele manual. Situația a fost reclamată la biroul electoral de circumscripție de un candidat la primăria Năvodari. Președinții secției de votare susțin însă că legea le permite să introducă datele manual.

Este pentru prima oară când la alegeri este folosit un sistem informatic de scanare a cărților de identitate. Aparatele sunt similare celor folosite în aeroporturi însă din păcate, la scrutin softurile și-au arătat limitele. Sistemul a fost implementat pentru evitarea votării multiple. Conform reprezentanților Biroului Electoral Județean în cazul în care întregul sistem cedează se va merge pe sistemul clasic până la rezolvarea problemelor.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.