Scandalul șpăgii la bacalaureat, de la liceul Ion Bănescu din Mangalia ia amploare

Președintele comisiei de bacalaureat este acuzat că, împreună cu alte persoane, a pus la dispoziția elevilor rezolvările subiectelor la proba de chimie. În schimb, a primit suma de 3.000 euro și a beneficiat de achitarea cazării și a serviciilor de masă într-un hotel din stațiunea Saturn, în valoare de 1.863 lei, cu titlu de mită. Din Ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt:

În cursul lunii iulie 2013, inculpatul Amza Gheorghe, în calitate de președinte al comisiei de bacalaureat de la centrul de examen nr. 37 din cadrul Liceului Tehnologic „Ion Bănescu” din Mangalia, cu ocazia desfășurării examenului de bacalaureat, sesiunea iunie 2013, a primit, prin intermediar, de la mai mulți elevi, participanți la examenul de bacalaureat, suma de 3.000 euro și a beneficiat de achitarea contravalorii cazării într-un hotel din stațiunea Saturn, în cuantum de 1.863 lei și a serviciilor de masă, cu titlu de mită. Banii au fost primiți pentru a permite elevilor să promoveze în mod fraudulos proba la disciplina chimie din cadrul examenului de bacalaureat.

În același dosar procurorii cercetează penal și alte persoane care au făcut parte din comisia nr 37 de examinare a bacalaureatului, urmând să se ia măsuri în baza legii.

Redactor: Raluca Damian