Scandalul legat de referendumul din 29 iulie continuă

Decizia magistraților Curții Constituționale de a amâna dezbaterile privind validarea sau invalidarea referendumului a aprins și mai tare disputele dintre PDL și USL, membrii celor doua partide acuzându-se reciproc de fraudă.

Traian Băsescu l-a acuzat pe Victor Ponta şi pe Crin Antonescu că vor să măsluiască listele electorale, mai ales pe cele din străinătate.

În replica, premierul Ponta spune că nimeni nu le va lua dreptul de vot românilor din diaspora. Listele vor fi actualizate doar pentru ca cetăţenii respectivi să nu fie înscriși de mai multe ori.

Totodată prim ministrul Victor Ponta a recunoscut că ministrul de Interne, Ioan Rus, s-a înşelat în privinţa numărului de cetăţeni români înscrişi pe listele electorale permanente. Vinovaţii pentru toată această situaţie vor fi căutaţi însă după ce Curtea Constituţională se va pronunţa în privinţa referendumului.

Și pentru ca situația să se termine mai repede, Victor Ponta le-a cerut primarilor să renunțe la concediile planificate în acestă perioadă. Mai ales că, spune premierul, vinovate pentru haosul de pe listele electorale sunt autorităţile locale care ar fi avut obligaţia să transmită Ministerului de Interne datele actualizate şi nu au făcut-o.

Drept urmare, Guvernul a trasat sarcini clare către autorităţile locale.

Judecătorii Curții Constituţionale au anunţat ,vineri, că au decis , modificarea termenului stabilit pentru examinarea respectării procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului din 12 septembrie în 31 august, în vederea asigurării unei bune soluţionări a cauzei.

Pentru mai multe detalii si imagini video va rugam urmariti jurnalul Litoral TV

Redactor: Raluca Damian