Scandalul izbucnit în Partidul Democrat Liberal a ajuns şi la Constanţa

În cadrul şedinţei de astăzi, trei membri ai organizaţiei şi-au anunţat demisia. Asta deoarece, spun ei, au existat nereguli în alcătuirea listei de delegaţi care au reprezentat PDL Constanţa la Convenţie.

Corina Gheorghe, Petrișor Cruceanu și Vasile Delicoti și-au depus luni demisiile la sediul PDL din Constanța și nu au de gând să își reia statutul atât timp cât la conducerea partidului se află Christian Gigi Chiru. Demisionarii îl acuză pe Chiru, președintele organizației că nu ar fi respectat lista votată de partid, cu delegații cu drept de vot pentru alegerile de sâmbătă și că patru dintre aceștia au fost schimbați în ultimul moment.

Cei care și-au dat demisia sunt susținuți și de şase primari PDL din județul Constanța. Replica lui Christian Gigi Chiru nu a întârziat să apară. Într-un comunicat de presă, acesta spune că:

“Eu nu ştiu care sunt problemele lor, nu au venit să discute cu mine. Îi invit la partid sâmbătă, când mă întorc de la Parlament, să discutăm problemele aşa cum se cuvine, nu prin intermediul presei. În acest moment se pune în joc imaginea partidului pentru scopuri personale, iar această strategie nu este una fericită pentru PDL sau pentru organizaţia Constanţa. Nu este un capăt de ţară că a câştigat Vasile Blaga şefia partidului, aşa cum văd situaţia cei care au susţinut-o pe Elena Udrea, iar echipa de la Constanţa va trebui să funcţioneze oricine ar conduce partidul la centru. Lupta noastră cu USL trebuie să continue! (…)

Din toate declaraţiile ce conţineau atacuri personale eu nu am aflat nicio problemă directă, legată de partid, a semnatarilor. (…)” a declarat Christian Gigi Chiru.

Primarii împreună cu secretarul executiv al Partidului Democrat Liberal, vicepreședintele organizației și prim vicepreședintele acesteia mai spun că dacă aceste alegeri ar fi fost corecte, Vasile Blaga ar fi trebuit să accepte o reluare a voturilor sau măcar renumărarea acestora.

Toți cei care îi aduc acuzații liderului de partid din Constanța spun că ar urma-o pe Elena Udrea dacă aceasta ar hotărî să înființeze un alt partid.

Reporter: Corina Hrom ; Imagine: George Dima