Scandalul dintre președintele țării, Traian Băsescu și liderii USL continuă

Traian BasescuAtât șeful statului cât și liderii Opoziției nu ratează niciun moment să-și adreseze replici usturătoare. De data aceasta subiectul este o scrisoare trimisă de șeful statului premierului şi preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului, cu privire la  condiţiile necesare pentru ca România să reuşească să intre în spaţiul Schengen. Băsescu solicită adoptarea unor măsuri concrete până la 3 martie, pentru “reinstaurarea respectului pentru statul de drept şi independenţa sistemului judiciar” astfel încât România să poată accede în spaţiul Schengen. Un exemplu in acest sens ar fi desemnarea procurorului general al Parchetului de pe lângă ICCJ şi a procurorului-şef al DNA, îndepărtarea imediată din Guvern a miniştrilor care au dosare penale pe rolul instanţelor și rediscutarea în Parlament a Statutului deputaţilor şi senatorilor.

“Am sugerat public şi în scris, primului ministru şi preşedinţilor celor două Camere, care implicit sunt şi conducătorii Alianţei care deţin 70% din Parlament, am solicitat câteva măsuri care erau posibile. Liderii puterii au încercat să utilizeze scrisoarea pentru dezinformarea populaţiei, pentru a încerca să ascundă un eventual eşec. Motivul este legat de scrisoarea pierdută, cea care viza ce credeam eu că mai trebuie făcut pentru a ne creşte şansele de a avea un rezultat pozitiv la următorul Consiliu de Justiţie şi Afaceri Interne din 7-8 martie.”

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat că preşedintele Traian Băsescu i-a scris lui, ca preşedinte al Senatului şi premierului Victor Ponta privind numirea procurorului general şi a şefului DNA şi a arătat că nici el, nici prim-ministrul nu au atribuţii în această privinţă. Antonescu a mai spus că scrisoarea preşedintelui Traian Băsescu adresată premierului şi şefilor celor două Camere ale Parlamentului arată un “joc de imagine” şi un comportament de “mic politician”. La rândul său, premierul Victor Ponta a declarat că scrisoarea transmisă de şeful statului, face parte dintr-un joc de ping-pong, arătând că el se pricepe la ping-pong, şi nu la poker.

Redactor: Raluca Damian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.