Scandalul demolării beach-barurilor – tranșat în instanță

Așa cum era de așteptat, scandalul recent dintre operatorii de plaje și Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) a ajuns în instanță.

Pe deoparte, unii dintre cei care au închiriat plaje sunt nemulțumiți că au fost obligați să-și demonteze barurile, deși plătesc bani grei pe chirie și alte taxe, iar de cealaltă parte, reprezentanții ABADL care vor ca nici un bar să nu funcționeze pe plajă în afara legii.

Adevărul este undeva la mijloc, iar judecătorii sunt cei care vor decide, în cele din urmă. La sfârșitul săptămânii trecute, pe rolul Tribunalului Constanța – secția ”Contencios administrativ și fiscal”, au fost înregistrate mai multe solicitări privind suspendarea executării provizorie a dispoziției ABADL.

Prcatic, operatorii doresc să-și poată desfășura activitatea, până la intrarea în legalitate, care ar putea avea loc abia anul viitor.

Potrivit Portalului Instanțelor de Judecată, firmele respective sunt: SC Aparthotel Properties SRL, Yeezuz Day SRL, respectiv SC Exelero Events SRL, operatori ai uor sectoare de plajă din zona Năvodari.

Contactat telefonic, directorul ABADL, Bogdan Bola, ne-a declarat că demersurile făcute în instanță sunt firești, iar la sediul instituției nu a ajuns momentan nici o citație.

De precizat că principala neregulă descoperită de inspectorii ABADL în privința beach-barurilor este lipsa planului urbanistic zonal (PUZ). Unii operatori de plaje au așa ceva, însă sunt și mulți care nu au, din cauză că au subînchiriat plajele și nu li s-a spus, ori au vrut să-și facă, dar nu au putut. S-ar părea ca în vara aceasta vor trebui să se mulțumească numai cu închiriatul șezlongurilor.

Redactor: Daniel Albu