Scandalul continuă la Asociația de Proprietari nr. 72 din Constanța (VIDEO)

Locatarii blocurilor C4 și G5 din Constanţa trebuie să raporteze indexul la apa consumată în fiecare zi de 1 a lunii. Conform prevederilor legale, proprietarii dar și asociația au dreptul de a solicita un control. Astfel la 1 octombrie s-a constituit o comisie formată din 2 locatari și administratorul Asociației. Oamenii au mers din apartament în apartament pentru a controla consumul.

La 5 familii din cele două blocuri din Constanţa au fost sesizate neconcordanțe între indexurile precizate de locatari și cele verificate de comisie.

Președintele Asociației susține că poate demonstra la orice control că toate sumele calculate în plata facturilor sunt justificate de consum.

Administrația asociației susține că cei nemulțumiți de control sunt proprietarii care nu declară corespunzător consumul de apă. O altă nemulțumire a locatarilor vizează plata a 9,42 lei de apartament pentru un transformator care a fost furat și a trebuit achiziționat de șeful scării.

Ceea ce îi nemulțumește de fapt pe locatari este valoarea pe metro cub de apă, valoare care nu ține însă de asociație, ci este calculată în funcție de consumul total.

Reporter: Paula Moroi ; Imagine: George Dima