Scandalagii cu macete din Coiciu, trimiși în judecată

Unii dintre protagoniștii scandalului din cartierul constănțean Coiciu, petrecut pe data de 9 octombrie, au fost trimiși în judecată. Este vorba despre incidentul de pe strada Biruinței, când, un grup de 15 indivizi, înarmați cu bâte și macete, s-au năpustit asupra unui tânăr care le-a atras atenția că circulau cu viteză prea mare prin cartier. Băiatul care a avut tupeul să le facă observație a avut nevoie de peste 40 de zile de îngrijiri medicale. 

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au finalizat  cercetările în cazul indivizilor care au agresat un tânăr din Constanța, care le-a atras atenția că rulau cu viteză prea mare pe strada Biruinței, unde s-a petrecut întreaga scenă. Tânărul din imagine, Raul Axinte, s-a ales cu fracturi la o mână și cu o sperietură gravă, când s-a vâzut încolțit de circa 15 indivizi înarmați, care s-au năpustit asupra lui.

La momentul respectiv, s-a reținut că, inițial, au fost 8 persoane, însă, pentru a-și demonstra autoritatea în cartier, acestea și-au mai chemat câțiva prieteni și s-au întors la locul respectiv,  unde au vrut să-i aplice o corecție  tânărului care i-a certat. Și nu au venit cu mâinile goale. În imaginile surprinse de camerele de supraveghere amplasate în zonă se pot observa arme precum săbii, macete și bâte. Victima a reușit să se retragă în curte și să țină poarta. Potrivit imaginilor, scandalagii au încercat să pătrundă în locuință, lovind poarta în mod repetat. În încercarea de a le ține piept, victima s-a ales cu fracturi la o mână, care au necesitat 45 de zile de îngrijiri medicale. Pentru calmarea spiritelor a fost nevoie de interventia mascatilor. Vecinii au fost cei care au sunat la 112 si au asteptat cu teama sosirea fortelor de ordine. Spun ca daca politistii nu soseau la timp, conflictul se putea termina tragic.  Politistii sostiti la fata locului, impreuna cu trupele DIAS, au reusit sa retina 8 dintre suspecti.

Și… doar propunere a rămas!!  Judecătorul de caz nu i-a considerat pericol public, motiv pentru care agresorii au fost lăsați în libertate. După 2 luni, 13 persoane participante la încăierare au fost trimise în judecată în stare de libertate,  pentru vătămare corporală și ultraj. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Constanța.

Redactor: Daniel Albu