Scandal marca Giovani Becali

Audieri cu scandal la Tribunalul Bucureşti, unde fostul impresar Ioan Becali a ţipat la preşedintele completului de judecată! Avocatul acestuia a încercat să explice gestul, spunând că Becali s-a supărat din cauza unei nedreptăți. Se pare că declaraţia unui martor, fost jurist al Federației Române de Fotbal, nu a fost consemnată corect, în viziunea lui Becali, şi i-a provocat criza de nervi.

Fostul impresar Ioan Becali a spus, în timpul ședinței, că se va preda de bună voie dacă se va dovedi că şi-a însuşit bani din transferurile care au făcut obiectul dosarului. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată, în 2 octombrie 2008, pe Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Neţoiu, Cristian Borcea, în legătură cu efectuarea de tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate. Acest lucru a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în cazul a patru cluburi de fotbal.

În rechizitoriul DNA sunt prezentate 12 transferuri ale unor fotbalişti români efectuate de la cluburile Dinamo Bucureşti, Rapid Bucureşti, Gloria Bistriţa şi Oţelul Galaţi către cluburi din străinătate, în perioada 1999 – 2005.

Redactor: Doina Sirbu

[youtube_video id=”nHjrCWJka2U”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.