Scandal la Școala generală Gheorghe Țițeica din Constanța

Profesorii de aici sunt revoltați de faptul că școala unde ei predau s-ar putea unii cu o altă unitate de învățământ și au intrat în grevă japoneză. Școala ce urmează să fie arondată este școala 6. Părinții au făcut front comun cu profesorii și au cerut demisia de onoare a directoarei de la Gheorghe Țițeica pe motiv că decizia ei nu a fost comunicată.

Profesorii Școlii Nr. 30 din Constanța sunt revoltați că școala lor ar urma să se unească cu o altă unitate de învățământ. Este vorba despre Școala Nr.6 „Nicolae Titulescu” care și-ar pierde personalitatea juridică din cauza numărului mic de elevi. Dascălii au intrat în grevă japoneză deoarece, spun ei, prestigiul câștigat în timp de Școala Gimnazială Gheorghe Țițeica se datorează muncii asidue a cadrelor didactice implicate. O astfel de măsură ar distruge capitalul pozitiv de imagine pe care instituția l-a dobândit datorită calității actului educativ oglindit în rezultatele elevilor. Mulți dintre părinți nici nu știau despre această fuziune.

Directoarea școlii 30 se apără, și spune că a fost sunată în timpul vacanței cu privire la părerea pe care o are în cazul unei astfel de fuziuni.

În unitatea de învățământ și-au făcut apariția și consilierii locali din comisia de învățământ care au venit cu această propunere de fuzionare. Conform legii, Consiliul Local este cel care se îngrijește de structura unităților de învățământ.

Revoltați, părinții au cerut demisia de onoare a directoarei.

Pe de altă parte, la școala 6 este liniște. Directoarea de aici nu știa nimic despre această posibilă unire între cele două unități.

Indiferent de măsurile care vor fi luate, vor fi aplicabile începând de anul școlar viitor, însă, până atunci….

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea