Scandal în tenis

Sârbul Novak Djokovic este acuzat de dopaj de către o fostă jucătoare de tenis de origine canadiană. Aceasta a declarat că motivele pentru care sportivul nu va mai juca în acest an nu sunt de natură medicală ci sunt determinate de rezultatele pozitive ale testului anti-doping.

Un nou scandal afectează lumea tenisului. Helene Pelletier, fostă jucătoare, de origine canadiană, a făcut câteva declarații surprinzătoare cu privire la motivul absenței din circuit a celebrului Novak Djokovic. Pe un post de radio din Montreal, aceasta a afirmat:

“Eu spun doar ce se aude în culise. Oamenii nu cred că brațul său este într-o stare atât de proastă. Este, desigur, o problemă cronică, ce îl face să sufere, dar în același timp sunt si cei care spun că ar putea fi vorba de dopaj. Nu este nimic confirmat, însă au dorit să-l protejeze, așa cum au mai procedat de câteva ori în trecut, în special cu Andre Agassi și Martina Navratilova”.

Novak Djokovic pare să fi aflat despre aceste acuze, și-a consultat avocații și intenționează să o acționeze în justiție pe canadiancă.

Dacă cele afirmate de către Helene Pelletier sunt adevărate, atunci Djokovic s-ar alătura altor nume grele din lumea ”sportului alb” depistate pozitiv la controlul anti-doping. Cel mai cunoscut nume este cel al Mariei Sharapova, acuzată de dopaj la începutul anului 2016.

Anul trecut, cu o situație similară s-a confruntat și tenismanul spaniol Rafael Nadal, acuzat de dopaj de către fostul ministru francez al sportului, Roselyne Bachelot, pe care a acționat-o în justiție. Verdictul în acest caz este așteptat în luna octombrie.

Redactor: Ramona Caba