Scandal în localitatea constănţeană Independenţa (VIDEO)

O elevă de la liceul din localitate a ajuns la Urgenţa Spitalului Judeţean din Constanţa, după ce, din spusele sale, a fost vaccinată de… femeia de serviciu! Deşi mai toţi localnicii spun că tanti Leana se ocupa de făcutul injecţiilor şi chiar de moşit, ancheta Direcției de Sănătate Publică nu a scos nimic la iveală.

Până la episodul de miercuri, când unei eleve de la școala din Independența I s-a făcut rău, femeia de serviciu de la unitatea de învățământ, tanti Leana, era vraciul din zonă. Moșea copii la naștere, face injecții în sat cui are nevoie și chiar și în satele învecinate. Cel care beneficiază cel mai mult de îndemânarea femeii este chiar soțul acesteia.

Localnicii au fost mulțumiți până acum de serviciile oferite de tanti Leana, considerată a fi de fapt medicul satului. Se pare însă că experienţa ei nu a fost de ajuns. Chiar dacă tot satul susține că tanti Leana a făcut și face injecții, în mod oficial, acest lucru nu s-a întâmplat. Aceeași variantă este susținută și de medicul de la dispensarul din localitate.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii, ancheta demarată de Direcţia de Sănătate Publică din Constanţa a scos la iveală că vaccinarea a fost realizată de cadrele medicale, iar îngrijitoarea a efectuat numai mobilizarea elevilor. În raport se mai precizează că medicul a respectat procedurile înainte de administrarea vaccinului şi a întrebat elevii dacă sunt bolnavi, dar aceştia au infirmat existenţa vreunui simptom. De asemenea, aceştia au precizat că fata care s-a prezentat la urgenţă a fost internată cu diagnosticul de viroză respiratorie, infirmându-se vreo reacţie adversă a vaccinului.

Redactor: Catalin Schipor