Scandal fără sfârşit în cadrul Consiliului Local Mangalia

Potrivit edilului, reorganizarea acestor institutii este necesara, mai ales pentru că, în mod nejustificat, la fiecare dintre aceste instituţii cu personalitate juridică există competimente similare: economic, contabilitate, juridic, iar licitaţiile sunt făcute de fiecare dintre acestea instituţii, în paralel cu primăria.

Consilierii spun însă că muzeul din Mangalia este mult prea important pentru patrimoniul arheologic românesc pentru a-şi pierde personalitatea juridică. În acest sens există o adresă semnată de mai multe instituţii de cultura.

Aleşii locali care s-au opus iniţiativei de comasare a serviciilor cu personalitate juridică şi aducerea lor la primărie au indicat şi alte dezavantaje ale acestui proces.

Pe de altă parte însă, modul de lucru în instituţiile vizate este cu totul diferit de cel al primăriei și ar putea fi considerat haotic sau, uneori, chiar ilegal.

Proiectul privind reorganizarea instituţiilor publice din Mangalia a fost respins, cu majoritate covârşitoare, pentru a doua oară, de consilierii locali.

Redactor: Mihaela Marin-Dubei