Scandal “de milioane” la cantina socială din Palazu Mare

Zeci de pensionari s-au trezit… pe nepusă masă că au de plătit milioane bune pentru mesele pe care le-au primit, culmea, gratuit în 2013. Fostul primar, Radu Mazăre le-a acordat tuturor bătrânilor cu pensii sub 500 de lei gratuitate, deși legea o interzicea. Acum, Curtea de Conturi îi obligă pe oameni să plătească restanțele care se ridică chiar și la 20 de milioane de lei de persoană.

Doamna Paraschiva are 70 de ani și povestește printre lacrimile care nu conteneau să cadă, despre pensia mică pe care o primește. Zilnic, aceasta face naveta de la Constanța la Palazu Mare pentru  cele două mese calde. Acum, bătrâna este pusă să plătească ce a consumat în 2013.

În aceiași situație sunt alți zeci de bătrâni, aceștia fiind nevoiți să scoată din buzunare sute de milioane de lei pentru eroarea… altora.

Până anul acesta, nimeni nu le-a trimis nici o înștiințare vîrstnicilor. Aceștia sunt indignați și nu înțeleg de ce trebuie să plătească ei, dacă nu sunt vinovați de eroarea făcută.

În 2013, fostul edil Radu Mazăre a dat o hotărâre de consiliu prin care toți bătrânii cu pensii de până la 500 de lei primeau cele două mese fără nici o cotizație.

Batrânii pot contesta decizia Curții de Conturi la Tribunal, în termen de 30 de zile. În 2013, 450 de persoane beneficiau de masă, iar acum, după aproape 4 ani, au mai rămas doar 150. În aceeași situație sunt și cei care merg la cantina socială din Piața Griviței.

Redactor: Oana Jărloianu