Scandal ca la uşa cortului la PNȚCD Constanța

Adrian Țapliuc a anunţat vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că președintele fililei Constanța a Partidului Naţional Țărănesc Creştin Democrat, Tudor Chesoi, a fost demis de Comitetul Național de Conducere, în unamitate de voturi. Mai mult, Țaplicu consideră că excluderea lui Chesoi ar atrage automat şi pierderea mandatului de consilier local.

Țapliuc a mai declarat că în cadrul Consiliului Naţional de Conducere s-a hotărât și dizolvarea vechiului birou județean. Astfel că, din data de 27 mai, Tudor Chesoi nu mai are nicio calitate în cadrul partidului.

Chesoi este acuzat de membrii partidului că ar fi falsificat mai multe carnete de partid.

De cealaltă parte, Tudorel Chesoi a anunțat că sâmbătă, 5 octombrie, țărăniştii constănţeni se vor reuni pentru a-şi desemna o nouă conducere. Iar până acum, Chesoi este singurul candidat pentru fotoliul de președinte. Pentru funcţiile de prim-vicepreşedinte, vicepreşedinte, secretar judeţean sau supleanţi s-au înregistrat alte 21 de candidaturi.

Conform normei de reprezentare, la această conferinţă vor participa 294 de candidaţi cu drept de vot, din care 45 sunt delegaţi de drept.

Reporter: Denisa Stoenescu / Ana-Maria Stancu ; Imagine: Alex Brinzaru