Sate sub nămeți de 4 metri

Iarna poate fi un motiv de bucurie pentru unii, dar, cu siguranță, pentru mulți e un chin. În toată Dobrogea a nins enorm, iar cele mai afectate zone sunt cele rurale. Comuna Corbu nu se mai vede de sub troienele de zăpadă de 4 zile si sunt slabe speranțe să iasă la lumină în zilele urmatoare. Drumul care leagă Vadu de Corbu este drum comunal, iar comuna nu are resurse suficiente pentru a-l deszăpezi. Localnicii trag la lopată de când a început să se aștearnă zăpada, dar viscolul face ca munca lor să fie în zadar.

Peste satul Corbu domnește liniștea. Pe toată întinderea albă, nu mișca niciun om si niciun animal. Totul este îngropt în zăpadă, de parcă ar fi un sat părăsit.

Abia dupa ce urci dealurile de zapadă, se văd curțile oamenilor. Ca să ajungi la ele trebuie să escaladezi munți de zăpadă de circa 4 metri înălțime .

După atâtea zile de chin de dat zăpada cu lopata, până și bărbații în toată firea isi sterg lacrimile când vorbesc de iarna grea care s-a abătut asupra Dobrogei. E mult prea multă zapadă, chiar și pentru un bărbat în putere, darămite pentru femeile bătrânele și singure din sat

Vecini se ajută între ei, dar cu toate astea nu fac față.

Consiuliul Județean Constanța a anunțat că îi va ajuta pe localnicii din Corbu și a trimis utilaje care să înceapă deszăpezirea străzilor principale din localitate.

Redactor: Oana Jărloianu