Șase kilograme la 12 ani

Caz tulburător în județul Botoșani. O anchetă a fost declanșată  după ce un copil de 12 ani a ajuns la Spitalul Județean malnutrit și deshidratat. Medicii susțin că acesta cântărește doar 6 kilograme și suferă de multiple malformații. În acest caz, reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani au declanșat o anchetă.

Copilul, preluat de Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Botoșani, este din comuna Manoleasa și, la vârsta lui, are o greutate de cel puțin patru ori mai mică decât ar fi normal. Potrivit conducerii spitalului, copilul în vârstă de 12 ani este ținut sub observație și suferă de cel mai mare grad de malnutriție.

„Este un copil dintr-o familie din zona Manoleasa. Este primul copil din patru, ceilalți copii sunt sănătoși. S-a născut cu o encefalită cronică infantilă, cu tetrapareză spastică și acum a venit foarte deshidratat, cu enterocolită și deshidratare 10%”,  a declarat managerul Spitalului de Urgență Botoșani, Livia Mihalache.

Cazul a fost semnalat de medici și la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului.

“Am fost sesizat de către medicul care este în Comisia pentru Protecția Copilului și l-am rugat să ne facă și o adresă oficială ca să ne dea câteva date despre copil, astfel încât să putem să facem o verificare pe teren, o anchetă și să stabilim de ce a ajuns copilul în condițiile acestea. (…). Până ce nu avem un raport întocmit de colegi, nu pot să mă pronunț”, a precizat Alexandru Colbu

Potrivit conducerii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, sunt mai mulți copii care suferă de această boală, dar în niciun caz nu cântăresc atât de puțin. În acest caz, reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani au declanșat o anchetă.

Redactor: Oana Jărloianu