Sars Cov-2 închide sute de școli

Un numar record de școli au trecut în doar 24 de ore în șcenariul roșu. 137 de instituții școlare au fost închise peste noapte, dintr-un total de 17 mii. Acum totalul instituțiilor de învățământ pe care s-a pus lacătul, se ridică la 654.

Dupa ziua în care au fost raportate peste 3.000 de noi cazuri de COVID, în țară s-a ajuns la un total, 654 de unități de învățământ în care cursurile se tin exclusiv online.

Cele mai multe școli din țară, aproape 12 mii sunt inca, în scenariul  verde, cu participarea zilnică  a tuturor preșcolarilor și elevilor, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

Peste 5 mii de unități de învățământ functioneaza în scenariul galben, care presupune participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială, prin rotație de una sau două săptămâni a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu.

Din nefericire, numarul cazurilor de infectare cu noul coronavirus este in continua crestere. Trecem printr-un al doilea val, asa cum a fost denumita perioada. Asta inseamna ca ne putem astepta, in viitorul apropiat sa  asistam la inchiderea si mai multor institutii de invatamant.

Redactor: Larisa Hogea