Sărbători fericite, dragii mei năvodăreni !

nicolaemateiDragi Năvodăreni,

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă , a Crăciunului şi a Anului Nou nu pot să nu vă transmit din tot sufletul meu cele mai curate urări de bine, de sănătate şi cele de trebuinţă . Chiar dacă sunt după gratii, încarcerat de o bună bucată de timp, gândul meu bun, zi şi noapte, este la oraşul nostru şi la fiecare dintre dumneavoastră şi la ce trebuie făcut în Năvodari . De pe 13 noiembrie, eu şi familia mea trăim o adevărată tragedie . Pentru o presupusă faptă de dare de mită către fostul şef al poliţiei Constanţa, am fost ridicat de pe stradă ca ultimul tâlhar, programat pentru un anumit complet de judecată şi arestat preventiv până în momentul de faţă fiind considerat pericol public la fel ca cei ce sunt cercetati pentru omor şi fapte de violenţă. La mine, prezumţia de nevinovăţie nu e valabilă. Am fost ţinut în aceeaşi boxă şi legat de mâini cu acel criminal care a violat şi a omorât o prostituată în pădurea Floreasca dându-i cu ciocanul în cap. Când m-au adus de la Bucureşti la Constanţa, încătuşat, jumătate din drum, am mers cu turela deschisă, deşi afară ningea şi era ger groaznic.

Plimbat dintr-un arest în altul, am trecut prin situaţii inimaginabile, în celule la subsol, unde nu se închidea geamul, fiind nevoit sa-mi pun propriul prosop să nu intre zăpadă în patul de fier şi fără lenjerie, având doar lucrurile cu care m-au luat de pe stradă, familiei fiindu-i permis să-mi aducă ceva abia după trei zile. În celulă, şobolanii altoiţi din canalizare, prin wc-ul turcesc intrau să caute mâncare iar de muşcăturile ploşniţelor nu poţi scăpa noaptea în somn.

Deşi fiind sub tratament pentru pancreas, am fost anchetat şi pâna la ora trei în noapte de la zece dimineaţa. Că, de, dosarul meu trebuia să ajungă musai într-o anumită zi la Constanţa şi la un anumit judecător care aproape că m-a şi condamnat, antepronunţându-se, prin încheierile făcute chiar înainte de primul termen de judecată care este 23 ianuarie 2013. Se urmăreşte judecarea mea în stare de arest preventiv, condamnarea mea într-un termen scurt şi deja grupul de interese care vrea musai să pună mâna pe oraşul Năvodari îşi are oamenii pregătiţi. Complicii, în public îmi plâng situaţia iar în realitate îmi cântă prohodul şi pregătesc înlocuitori slugarnici.

Vor să construiască centrul de deşeuri industriale periculoase, vor să mute graniţa dintre Năvodari şi Mamaia, să acapareze o bună parte de litoral, vor ei tabăra de copii, vor ca la marginea oraşului spre Sibioara să ia terenul oraşului pentru o mare carieră de piatră care să distrugă străzile şi să crape casele în drumul camioanelor gigant spre port. Vor portul Midia şi Năvodariul să rămână cu trei la sută din acţiuni, vor să controleze toate proiectele europene în valoare de peste 50 de milioane de euro, la care eu şi echipa mea am muncit 4 ani. Şi mă refer aici la cantina socială, la centrul de afaceri, la drumul pe patru benzi între Năvodari şi Mamaia, la centrul de agrement, Aqualand, la drumul pe patru benzi între Năvodari şi Ovidiu, la promenada de pe malul mării, la ecologizarea lacului Taşaul şi un nou parc în Năvodari.

Şi nu se opresc aici . Îmi atacă familia şi apropiaţii şi mi-au pus sechestru pe absolut toate bunurile personale şi ale celor două firme ale mele. Mi-au ridicat maşina din faţa copiilor care plângeau îngroziţi. Din luna mai sunt ţinut permanent, eu şi toţi apropiaţii în controale şi ni se construiesc dosare penale. Închis după gratii, mă lupt cu balaurul cu şapte capete care mă atacă din toate părţile să mă elimine.

Viaţa mea şi a familiei mele este în pericol iar ameninţările lor încă din anul 2010 sunt puse în practică, pentru că refuz să dau oraşul Năvodari, deranjez mult că susţin postul de televiziune Litoral Tv şi postul de radio CFM şi am rezultate bune politice şi administrative. Dreptul meu şi al vostru la opinie nu ni-l poate lua nimeni, nici chiar cei doi judecători CSM Cristi Vasilică Dănileţ şi Alina Ghica care au influenţat instanţa de judecată ieşind în mass media împotriva mea şi trimiţând controlul judiciar la judecătorii care făcând opinie separată vedeau normală cercetarea mea în stare de libertate.

Năvodăreni, să nu lăsăm oraşul nostru pe mâna străinilor. Aduceti-vă aminte cum era Năvodariul acum 4 ani, cenuşiu şi trist. Fac apel la parlamentarii României, la comisia de abuzuri şi comisia juridică să se sesizeze faţă de ceea ce mi se întâmplă şi să cerceteze starea mea de arest preventiv care trebuie să fie o situaţie de excepţie şi să definească strict pericolul public în codul penal. Am răsfoit noul cod penal şi dacă va fi adoptat în forma propusă oricine poate fi incriminat, bănuielile pot fi considerate probe. România va deveni stat poliţienesc, sistemul judiciar va deveni organ de represiune şi orice regim, foarte uşor poate aluneca spre dicatură . Locul meu nu este printre criminali, tâlhari şi infractori şi mă voi lupta până la sfârşitul vieţii să scot adevărul la suprafaţă şi să demontez înscenarea ce mi s-a făcut. Dumnezeu este pentru toţi şi pentru fiecare şi doar judecata Sa contează. Judecata voastră pentru mine a fost la alegerile locale când m-aţi ales primar cu 14.456 de voturi . Iar pentru asta, şi mort, spiritul şi sufletul meu vor veghea peste Năvodari şi oamenii săi.

Vă mulţumesc din suflet la toţi. La mulţi ani, năvodărenii mei ! Fie ca naşterea Domnului nostru, Iisus Hristos şi Anul Nou să vă aducă sănătate, linişte sufletească şi cele de trebuinţă şi să vă ferească de rele.

Nicolae Matei, primarul tău de suflet.

8 thoughts on “Sărbători fericite, dragii mei năvodăreni !

 • 24 decembrie 2012 at 21:45
  Permalink

  Trebuie sa stiti ca nu sunteti singur!Navodarenii sunt cu sufletul alaturi de dvs!Trebuie sa fiti puternic ptr noi si ptr copii nostri,dar in primul rand ptr familia dvs!Noi ne rugam sa reveniti cat mai curand acasa sanatos si cu putere de munca!Avem mare nevoie de dvs!Speram ca nasterea Domnului nostru Isus sa va lumineze sufleul si sa va aduca linistea si pacea de care aveti atata nevoie!!!Craciun fericit!!!

  Reply
 • 24 decembrie 2012 at 22:35
  Permalink

  Ce vorbe frumoase domnule Primar! Va multumim din suflet pentru aceste vorbe marete, spuse de omul care inseamna enorm pentru fiecare navodarean in parte! Sunteti si ramaneti primarul nostru de suflet! Dosarul asta fabricat nu va reusi sa va doboare pentru ca aproximativ 40.000 de navodareni se roaga pentru dumneavoastra, pentru sanatatea, linistea si eliberarea dumneavoastra! Dumnezeu este sus, iar pana la final, Leul Navodariului va castiga! Nimic nu ramane neplatit pe acest Pamant, iar cei care v-au bagat acolo vor plati in fata lui Dumnezeu! Va iubim! Capul sus! Nu sunteti singur! Aveti alaturi 40 000 de suflete care va considera NEVINOVAT!

  Reply
 • 25 decembrie 2012 at 11:29
  Permalink

  Eu din clipa cand am auzit ca ne-au arestat primarul, am zis ca vor sa puna mana pe Navodari, fiindca “EL”nu vroia sa joace cum cantau ei…….. Daca vor sa ne aduca alt primar, trebuie sa faca alegeri,,,,, NAVODARENI< va implor ;"SA NU MERGEM LA VOT, sau daca mergem sa scriem pe buletinul de vot; MATEI NICOLAE………Astazi este SFANTA SARBATOARE A CRACIUNULUI; Doamne sfinte fa o minune….adu-ne primarul acasa la NAVODARI……

  Reply
 • 25 decembrie 2012 at 15:53
  Permalink

  Craciun cat mai luminos, vis de iarna calduros, liniste langa cei dragi, veste buna dinspre magi!

  Reply
 • 26 decembrie 2012 at 9:02
  Permalink

  sa fie pentru ultima data cand d-l primar nu e acasa de sarbatori. Pentru viitoarele sarbatori asa zisii anchetatori vor fi in celula in care si a facut sarbatorile d-l primar. d-le primar orasul navodari este alaturi de d-voastra!

  Reply
 • 28 decembrie 2012 at 21:52
  Permalink

  Noi toti suntem alaturi de dvs. dragul nostru domn primar, dvs care ati luptat pt noi si nu ne-ati lasat in momentele grele.Suntem cu mintea si rugaciunea vesnic la Dumnezeu si ne rugam cu ardoare pt binele si revenirea dvs. Va iubim!

  Reply
 • 30 decembrie 2012 at 8:59
  Permalink

  Este revoltator ce se intampla,ce fel de justitie avem daca este la mana “baietilor destepti”.De ce D-ul primar nu a beneficiat de prezumtia de nevinovatie?Cioaca a beneficiat de aceasta prezumtie si este un criminal nenorocit.Primarul Matei nu este un pericol public.Fratilor am auzit ca se pregatesc de alegeri anticipate,nu trebuie sa mergem la vot,justitia nu este de partea navodarenilor,Navodariul este un oras de viitor si nu trebuie sa ajunga pe mana hotilor.Trebuie sa ne trezim odata ,Primarul Matei este singurul care a facut ceva pentru oras,nu se poate sa fim atat de orbi sa nu vedem ca este inchis pentru ca incurca planurile smecherilor care sunt cu ochi pe oras.Trebuie sa-l ajutam,nu se poate sa nu ne auda si pe noi cineva.

  Reply
 • 3 ianuarie 2013 at 9:44
  Permalink

  LA MULTI ANI sanatate multa de tot ca ai nevoie de asa ceva,multa putere sa treci si prin asta cu toate ca nu ma asteptam niciodata ca tocmai tu sa treci calvarul acesta.Mai cunoastem noi mai multi prieteni comuni care totusi nu sunt atit de corecti cum ai fost si nu au platit ptr.ceea ce au facut,dar astai viata cu urcusuri si coborisuri.Imi pare nespus de rau ptr.ceea ce ai patimit in aceasta luna .Dupa cum am inteles te-au luat ca pe ultimul criminal,pe cei care fac crima intentionat sau nu ii lasa in liberatate asteas legile si trebuie sa ne conformam.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.