Sărbătoarea Recoltei, la Constanța

Cantec, joc si voie bună. Acestea sunt ingredientele pentru Sărbătoarea Recoltei și a Vinului Dobrogean. Evenimentul, deja o tradiție, a ajuns la ediția a x-a și se desfășoară la Pavilionul Expozițional din Mamaia.

Zece zile de sărbătoare la malul mării. Sărbătoarea Recoltei este marcată, și în acest an, la Constanța. Zeci de producători de mezeluri și lactate, agricultori și viticultori și-au expus marfa spre vânzare. De exemplu, la capitolul produse din carne, prețurile sunt cuprinse între 25 și 35 de lei pe kilogram, în funcție de specialitatea aleasă. La majoritatea producătorilor, un kilogram de pastramă de porc, vită sau berbecuț costă în jur de 30 – 35 de lei. Cam tot același preț îl au și rulada de casă, mușchiul afumat, ceafa de porc sau cârnații de casă.

Nu vor lipsi nici spectacolele, din fiecare zi de sărbătoare, iar printre artiștii care vor cânta se numără nume sonore precum: Direcția 5, Viorica şi Ioniță cu Taraful din Clejani, Laura Lavric, Nicu Ploieșteanu și mulți alții.

Dacă încă nu ați apucat să ajungeți la târg, trebuie să știți că Sărbătoarea Recoltei și a Vinului Dobrogean este deschisă până în 8 octombrie. Târgul este deschis, zilnic, între orele 09.00 – 23.00! Evenimentul este organizat de de Consiliul Județean Constanța.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea