Săracii prezidențiabili

Prezidentiabilul cu cele mai mari sanse de a ajunge pe scaunul de la Cotroceni, Victor Ponta, a reusit de-a lungul timpului sa-si sporeasca averea cu un teren de 1300 mp si o casa in comuna Baia de Fier. Din 2012 este si fericitul co-proprietar al unui imobil cu o suprafata de 95 mp iar prin lichidarea patrimoniului cabinetului de avocatura pe care-l detinea, a devenit in 2013 proprietar peste alte doua spatii. Prim-ministrul detine si doua autoturisme, una de fabricatie franceza iar alta italiana. În ceea ce priveşte lichiditatile, premierul are in 3 conturi suma totala de aproximativ 56.000 eur.

Potentialul candidat al dreptei, Klaus Johannis, sta mai bine la capitolul imobile, detinand 6 cladiri achizitionate incepand inca din 1992 insa nu are in proprietate niciun automobil. In ceea ce priveste conturile bancare, acesta detine in cadrul unei singure banci 3 conturi ce insumeaza aproximativ 28.000 eur.

Un alt alergator in cursa Cotroceni-ului este si Calin Popescu Tariceanu, care are la Snagov terenuri cu suprafaţă totală de 4.100 mp. Nici la capitolul imobile, fostul premier nu sta chiar atat de rau, avand in proprietate 5 cladiri. Este de stiut deja faptul ca Tariceanu este un impatimit al motorizarii si detine in proprietate nici mai mult nici mai putin de 7 autoturisme. Daca ne uitam atent pe declaratia de avere la rubrica active financiare, vom vedea ca presedintele Senatului nu duce lipsa de lichiditati, cel mai mare depozit fiind in suma de 273.000 eur.

Si cum o campanie electorala de anvergura necesita cheltuieli si fonduri, este de asteptat ca averile canditatilor sa aiba de suferit, asta daca sponsorii nu îsi vor deschide larg punga.

Redactor: Silviu Calota