Sărăcia îi împinge pe mulţi să işi caute sursele de venit prin gunoaie

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=7bVHvo2YYVI[/youtube]Pet-urile inseamnă bani, iar acesti oameni le strâng pentru a-şi asigura traiul zilnic.

Fiecare persoană are un anumit sector ,,de lucru”. Oamenii au învățat ora la care vin mașinile care ridică gunoiul, dar cunosc și perioada când găsesc cele mai multe pet-uri. Înarmați cu saci, dau ture pe la pubele. Ce adună, cară apoi la firmele de colectare. Câștigul nu este foarte mare, după spusele lor, atât cât să pună o pâine pe masă.

Am vorbit cu acești oameni. Unii au lucrat la anumite firme de la care au plecat în șomaj. Au bătut pe la porțile altor firme, însă au fost refuzați. Este și cazul unui bărbat care a lucrat ani buni la salubrizare iar acum este şomer. Nu își poate permite să trăiască numai din acești bani. Așa că a ales să stea să facă curat la containerele din zona Hidrofor fără bani…Nu numai că pleacă cu câte ceva, dar nu suportă să vadă mizerie…

În anul 2012, gradul de sărăcie și de ecluziune socială din România a ajuns la 42% din populație. Astfel țara noastră ocupă primele locuri în Europa, şi nu este depășită decât de Bulgaria. Din păcate cifrele nu arată dramele prin care trec acești oameni nevoiași care ajung să își câștige pâinea… la tomberon!

Imagine: Alpha Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.