Sărăcia ia forme dintre cele mai dramatice

Pentru o familie din localitatea Mihai Viteazu, fosta cârciuma a comunei a devenit locuință. Fără un loc de muncă, apă și curent electric, soții Cornea își duc cu greu traiul de la o zi la alta. Pentru ei au încetat să își mai dorească ceva, toate grijile fiind îndreptate spre cele două fetițe: Ana Maria, care este elevă în clasa a III-a și Raluca, care trăieşte prima experienţă şcolară, în clasa 0.  În fiecare seară, înainte să pună capul pe pernă cei doi părinți se roagă să aibă ce le pune pe masă copiilor. Nu de fiecare dată însă reușesc și astfel nu sunt puține zilele în care surorile Cornea pleacă nemâncate la școală. Tatăl, capul familiei nu și-a găsit un loc de muncă stabil și lucreză cu ziua, singurul venit al familiei fiind alocația fetelor.  Iarna bate la ușă, iar cei doi soți se gândesc cu disperare că nu vor avea lemne pentru a-și încălzi cele două cămăruțe. Tragedia este cu atât mai mare cu cât nici această locuință improvizată nu le aparține lor, ci unei cumnate care îi poate da afară în orice moment.

Atunci când cu adevărat îți dorești ceva nimic nu te poate opri! În ciuda condițiilor mizere în care trăiesc, cele două surori continuă să meargă la școală. Ana Maria, sora mai mare este clasa a III-a, învață bine și își dorește să devină avocat. Ca acestă dorință să i se îndeplinească, știe că trebuie să continue să învețe bine și să obțină note mari. Până atunci, micuța face tot posibilul să îi ușureze munca mamei și o ajută la curățenie sau are grijă de surioara mai mică. Chiar dacă familia a trecut printr-o mulțime de necazuri, micuțele nu și-au pierdut inocența caracteristică vârstei. Nu își doresc nici telefoane mobile și nici tablete, ci niște cadori obișnuite pe care alți copii le primesc periodic. Așadar, cum visele nu costă nimic fiecare s-a gândit deja ce ar vrea să primească de la Moș Crăciun.

În preajma sărbătorilor de iarnă, atunci când fiecare din noi devine mai bun și mai sensibil am inițiat campania “Litoral Tv dăruiește”, în care ne-am propus să ajutăm câteva familii nevoiașe. Contăm pe sprijinul dumnevoastră, pentru ca, împreună, să reușim să le smulgem un zâmbet acestor copii și familiilor lor. Vă așteptăm zilnic la sediul nostru cu jucării, haine, rechizite și alimente pentru a da culoare sărbătorilor și în ochii lor.

Reporter: Camer Nita / Paul Alexe ; Imagine: Victor Nita