Săptămâna Voluntariatului a debutat și la Medgidia

Autoritățile din Medgidia alături de voluntarii orașului au stabilit calendarul evenimentelor dedicate Săptămînii Voluntariatului. Principalele activități sunt adresate copiilor nevoiași, dar și bătrînilor care nu mai au pe nimeni.

În programul Săptămânii Voluntariatului  sunt incluse activități de ajutorare a copiilor din familii defavorizate, prin distribuirea de alimente și haine, dar și prin identificarea nevoilor de bază ale copiilor școlari, activități de autocunoaștere personală, precum și acțiuni pentru bătrânii din azil. Nu au fost omise activitățile de ecologizare, parcurile din municipiu urmând a fi curățate în cadrul acțiunii „Strângi azi, respiri mâine“.  Pentru această perioadă, Serviciul de asistenţă socială comunitară din cadrul Primăriei Medgidia a stabilit un amplu.

Săptămâna Națională a Voluntariatului se desfășoară în perioada 9-15 mai 2016, fiind o sărbătoare anuală, ajunsă la ediția a 15-a, celebrată de 200 de organizații și instituții din toată țara și voluntarii acestora.

Reporter: Simona Tiron ; Imagine: Valentin Cerbanescu