Saptamana aceasta, Christine Lagarde a avut intrevederi cu oficialitatile din Romania

Doamna Lagarde a remarcat faptul că parteneriatul cu România a fost benefic din punct de vedere fiscal pentru că a restaurat stabilitatea necesara generarii investiţiilor si de asemenea a consolidat încrederea în fundamentele economice ale ţării.

Totodata, domnia sa intrebata fiind, ce are Romania, a tinut sa precizeze ca aceasta tara are un talent uman, surse de energie, finanţare disponibilă care trebuie fructificată şi adminsitraţie care poate fi eficientizată.

Un alt aspect adus in discutie de catre seful FMI a fost performanţa pe care Romania a avut-o mai ales în domeniul fiscal si în sectoarele de energie.

Doamna Lagarde a fost invitat de seama al preşedintelui, Traian Basescu. In cadrul intalnirii, domnul presedinte a declarat că România are nevoie să fie asistată încă doi ani, arătând că ţara noastră a reuşit să finalizeze al doilea acord cu FMI, deşi au fost câteva probleme, depasite in cele din urma.

Şeful statului a afirmat că economia privată performează, în timp ce economia ce aparţine statului este “un dezastru”, arătând că unul dintre principalele probleme este managementul neperformant.

Chiar daca aceasta vizita de grad 0 s-a incheiat, oficialitatile romane nu intra inca in vacanta. Tot in aceasta saptamana, dupa plecarea  doamnei Lagarde, o misiune a Fondului va veni la Bucureşti pentru discuţii privind un nou acord de împrumut.