Sancțiuni pentru neplata parcării

Plouă cu amenzi de la Poliția Locală Constanța! Dacă nu ați achitat parcarea prin sms va trebui să băgați mâna adânc în buzunare. În urma unor monitorizări efectuate de către polițiștii locali Constanța s-a constatat faptul că mai bine de 70% din locurile de parcare nu erau plătite. Prin urmare, cei care credeau că sistemul prin sms nu funcționează se vor trezi, acasă, cu amenzi usturătoare.

Săptămâna aceasta, polițiștii locali au derulat o acțiune pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă prevederile legale privind plata parcării prin sms de pe raza municipiului Constanța.

În urma monitorizărilor efectuate în teren, polițiștii din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au constatat faptul că numai 23 % din cei verificați aveau taxa de parcare achitată. Potrivit reprezentanților Poliției Locale Constanța, amenzile pentru cei care nu achită parcarea prin sms poate ajunge până la 1.000 lei.

Pentru asigurarea unui climat public civilizat și în siguranță acest gen de activități se vor derula și în perioada următoare. Plata parcării se realizează prin sms la nr. 7420, sau accesând portalul TPARK, folosind orice card bancar.

Redactor: Oana Jărloianu