Sancțiuni pentru cerșetorii din Constanța

Polițiștii constănțeni luptă pentru combaterea și prevenirea faptelor antisociale, sancționând persoanele care apelează la mila publicului în intersecții. Banii rezultați din această practică au fost confiscați.

Polițiștii locali acționează atât din oficiu, cât și la solicitarea cetățenilor pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale de apelare la mila publicului ori vagabondaj. Astfel, în perioada 23.02.2018-25.02.2018, au fost constatate 2 cazuri de persoane care apelau la mila publicului în intersecții ale municipiului Constanța, iar împotriva acestora polițiștii locali au dispus măsuri de sancționare contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, totodată fiind aplicate și măsuri de confiscare a banilor rezultați  din săvârșirea contravențiilor.

Sumele de bani confiscate de la persoanele în cauză vor fi predate Trezoreriei. Autoritățile roagă cetățenii sa nu mai dea curs rugăminților unor astfel de persoane, pentru a putea asigura un climat public civilizat.

Redactor: Isabela Boantă