Sancțiuni de 47000 de lei, pe litoral

În perioada 23 – 29 iulie inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au efectuat controale pe litoral. În urma verificărilor aceștia au constatat  neconformități privind igiena și spațiile de depozitare și desfacere ale produselor alimentare și au aplicat amenzi în valoare de 47.000 de lei.

Inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2018 au controlat săptămâna trecută 187 de unități de alimentație publică de pe Litoral. Verificările au scos la iveală numeroase nereguli cu privire la ambalarea,  etichetarea  comercializarea și depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.

În urma deficiențelor constatate, 23 de unități au fost sancționate cu amenzi în valoare de 47.000 de lei. Abaterile de la legislația sanitar-veterinară și pentru siguranța alimentelor au fost înregistrate în zece restaurante, cinci unităţi tip fast – food, două magazine alimentare, trei baruri, o pizzerie, o braserie şi o rulotă.

Inspectorii au confiscat și retras de la comercializare 9,6 kg de produse alimentare improprii consumului uman. Mărfurile au fost dirijate către o unitate de neutralizare.

Angajații ANSVSA vor monitoriza și verifica pe întreaga perioadă a sezonului estival cantinele taberelor şcolare, depozitele și unitățile alimentare, pensiunile turistice, laboratoarele de cofetărie şi patiserie, beach-barurile, restaurantele şi alte unităţi în care se prepară şi se servesc alimente. Desfășurarea acestor activități are drept scop protejarea sănătății publice.