Samsung Galaxy S3 disponibil in Romania

La mai puțin de o săptămână de la prezentarea oficială de la Londra, noul telefon al celor de la Samsung, Galaxy S3 este disponibil online si in Romania. Telefonul inteligent poate fi achiziţionat la preţuri începând cu 299 euro (TVA inclus).

Samsung Electronics a prezentat anticipatul smartphone Galaxy S III, în cadrul unui eveniment organizat la Londra. Modelul de top dispune de un hardware extrem de puternic, display de 4,8 inch cu rezoluția de 1280×720 pixeli, suport 4G/LTE și acumulator de 2100 mAh. Terminalul este foarte subțire și vine cu o serie de funcții unice, care nu pot fi întâlnite la niciun smartphone în acest moment.

Cu ajutorul funcţiei S Voice, utilizatorii pot comanda telefonului să oprească alarma pentru câteva minute, pot răspunde unui apel sau îl pot respinge, pot porni muzica sau chiar pot spune camerei când să fotografieze.

De asemenea, GALAXY S III ştie când utilizatorii vor să vorbească la telefon. Astfel, dacă aceştia scriu un SMS şi între timp decid să apeleze persoana respectivă, este suficient să ducă telefonul la ureche, iar funcţia Direct call va forma numărul automat.

Mai mult, Galaxy S III face gestionarea şi transferul fotografiilor mult mai simple pentru posesori, deoarece recunoaşte chipurile şi creează legături folosind ca referinţă profilurile grupurilor setate în telefon. Funcţia S Beam oferă posibilitatea utiolizatorilor de a se conecta instantaneu la un alt telefon pentru a transfera documente, contacte, imagini doar prin lipirea celor două dispozitive.

Samsung Galaxy S III are la bază sistemul propriu al companiei Exynos 4412 (system-on-chip)cu patru core-uri ARM Cortex-A9 precum și grafică Mali 400MP.A treia generație Galaxy S nu dispune de un ecran full HD așa cum era așteptat, însă are un afișaj tactil capacitiv Super AMOLED de 4,8 inch cu rezoluția 1280×720 (306 pixeli per inch, similar cu Apple iPhone 4S) și Corning Gorilla Glass 2. Noul model de top Samsung are o memorie RAM de 1GB și poate fi ales dintre variantele cu memorie flash NAND de 16GB, 32GB sau 64GB.

Samsung a echipat noul Galaxy S III cu o cameră de 8 MP în spate și una frontală de de 1,9 MP si aare instalat sistemul de operare Google Android 4.0 “Ice Cream Sandwich” și va suporta toate tipurile de rețele mobile.