Sâmbătă, 24 februarie, doritorii pot dona sânge

Constănțenii care doresc să doneze sânge, dar nu o pot face în cursul săptămânii din cauza programului de lucru, sunt așteptați în cursul zilei de sâmbătă la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța.

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța, vine în sprijinul donatorilor, și implicit al bolnavilor, prin suplimentarea programului de funcționare cu încă o zi de lucru. Astfel,  sâmbătă, 24 februarie a.c., în intervalul orar 9,00 – 13,00, sunt așteptați toți cei care vor să doneze sânge, dar nu o pot face în cursul săptămânii.

„Solicitările de sânge și componente sanguine ale spitalelor din județ și din București sunt în creștere, dar numărul donatorilor se menține în această perioadă la un nivel insuficient, comparativ cu cererile. Pacienți cu boli grave, copii și adulți, au nevoie de tratament transfuzional. Fără ajutorul donatorilor de sânge, nu li se poate asigura acest tratament. Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța dispune de toate materialele necesare activității medicale, echipa depune eforturi lucrând în week-end-uri, dar fără contribuția oamenilor sănătoși dornici să ajute donând sânge, eforturile noastre nu își ating obiectivul. Vă rugăm să nu ignorați acest mesaj și să luați în considerare oportunitatea de a oferi unui necunoscut o oră din sâmbăta dvs. liberă, devenind donator de sânge” , a declarat dr. Alina Mirella Dobrotă, director al Centrului de Transfuzii Sanguine Constanța.

Redactor: Sondra Sandu