Salvator decedat în grota din Thailanda

Operațiunile de salvare ale celor treisprezece persoane blocate în peștera din Thailanda fac victime. Un membru al echipei de salvatori a murit în timp ce încerca să revină la un centru de comandă subteran.

Specialiști veniți din Australia, Marea Britanie, Japonia și China, impreuna cu 30 de soldați americani, au format un comandament de urgență care s-a alaturat echipajelor de salvare thailandeze. Samarn Unan, un fost scafandru al Marinei Thailandeze, era membru in echipa de salvare a grupului. După ce a livrat tuburi de oxigen în grotă, la intoarcerea catre centrul de comanda subteran a ramas fara aer in tubul  de oxigen. La scurt timp dupa aceasta, tanarul a decedat.

„Scufundările sunt mereu pline de riscuri. Este posibil să fi leşinat dar va trebui să aşteptăm autopsia.”, a declarat Aphakorn Yookongkaew, şeful Puşcaşilor Marini

Moartea scafandrului a schimbat starea de spirit la suprafață și a arătat salvatorilor cât de periculoasă a devenit operațiunea de eliberare din subteran a celor treisprezece persoane ramase blocate in labirint. Drama tinerilor nu se încheie aici, evacuarea lor fiind momentan imposibilă din cauza inundațiilor.

Redactor: Mihaela Țânțaru