Salvați de polițiștii de frontieră români

Cincizeci și trei de persoane de pe o ambarcațiune, aflată pe cale de a se scufunda în Marea Egee, au fost salvate de polițiștii de frontieră români. Persoanele salvate au fost transportate și predate în siguranță autorităților din Portul Chios, pentru efectuarea procedurilor specifice.

Polițiștii de frontieră români, de pe nava maritimă de patrulare aparținând MAI, au salvat de la moarte 16 copii, 13 femei și 24 bărbați, aflate pe o ambarcațiune care risca să se scufunde în Marea Egee. Totul s-a întâmplat pe data de 21 august, în jurul orei 05.00, când echipajul navei, aflat in misiune de supraveghere a frontierelor maritime externe ale Uniunii Europene, a observat o ambarcațiune gonflabila, supraîncărcată cu persoane, care se îndrepta către apele teritoriale ale Greciei. După evaluarea situației la fața locului, polițiștii de frontieră români si reprezentanții autorităților elene au început acțiunea de salvare a persoanelor aflate în pericol. Polițiștii de frontieră le-au oferit persoanelor salvate asistență, hrană și apă, iar câteva ore mai târziu acestea au fost debarcate în Portul din Chios și predate autorităților elene, pentru efectuarea procedurilor specifice.

De remarcat că de la începutul detașării în Grecia, polițiștii de frontieră români de pe navele Gărzii de Coastă au salvat, individual și în cooperare de echipajele celorlalte nave aparținând statelor membre ale U.E., peste 900 de persoane care se aflau în pericol.

Redactor: Daniel Albu