Salvată de la sinucidere

După 12 ore epuizante de intervenţie, angajaţii ISU Bucureşti-Ilfov au reuşit să salveze o femeie care amenința că se va arunca de la etajul 6 al unui bloc din capitală.

Intervenție reușită a pompierilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bucureşti-Ilfov, după 12 ore de suspans. O femeie în vârstă de 37 de ani se afla, marți,  pe pervazul ferestrei de la balcon, amenințând că se va arunca în gol. Echipele de intervenţie au ajuns la faţa locului în urma unui apel la 112 și au încercat să discute cu ea, însă femeia a refuzat să comunice motivul pentru care a recurs la acest gest.

„Inspectorul şef al ISU  Bucureşti-Ilfov, în calitate de comandant al intervenţiei, şi-a asumat cu succes răspunderea acţionării de îndată a alpiniştilor, prin utilizarea tehnicii de coborâre în rapel pe faţada blocului. În fapt, a fost realizată o diversiune pentru a-i oferi victimei o geacă de către un membru al echipei de negociatori, care să-i distragă atenţia pentru scurt timp şi astfel să-i permită pompierului-alpinist aflat în rapel pe exteriorul clădirii să o împingă spre interior”, precizează sursa citată.

Femeia a fost evaluată de medici, apoi  a fost transportata la Spitalul Clinic de Psihiatrie Obregia. La faţa locului au fost prezenţi şi negociatori din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, un echipaj medical al Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov şi un medic psihiatru, pentru evaluarea situaţiei.

Redactor: Isabela Boantă