Salvamarii și-au început în forță activitatea pe litoral (VIDEO)

Salvamarii și-au început în forță activitatea pe litoral și au reușit să salveze peste 30 de persoane care se aflau în pericol de înec. Printre acestea, copii, turişti în stare de ebrietate şi oameni care au intrat in şoc din cauza apei mării mult prea reci.

O clipă de neatenție din partea părinților putea să fie fatală pentru un copil care s-a aventurat în largul marii weekendul trecut, in statiunea Mamaia. Copilul a sărit de pe un dig și a fost la un pas de înec. Salmarii au intervenit la timp iar minorul a fost salvat.

Copiii nu au fost singurii care au avut nevoie de ajutorul salvamarilor. De la 1 iunie, de când aceştia şi-au început activitatea pe litoral, au avut de-a face cu tot felul de cazuri. De exemplu, după câteva pahare cu alcool, câțiva turiști s-au avântat în larg de unde au fost recuperați de salvamari.

Din cauza apei încă reci au fost și cazuri în care oamenii au făcut stop cardio-respirator.

Pentru a evita incidentele salvamarii le recomandă turiștilor să nu se avânte în larg şi să respecte steagul arborat la fiecare punct de observare de pe litoral. De la începutul lunii salvamarii au intervenit în peste 30 de cazuri.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: George Dima