Salvamarii încă nu sunt de găsit pe plaje

Imediat după Rusalii, când s-a observat lipsa salvamarilor de pe litoral, reprezentanții Primăriei Constanța au declarat că s-a încheiat un contract pentru remedierea acestei probleme. Contractul ar fi trebuit să devină operațional începând cu  data de 6 iunie.  Realitatea contrazice, însă, acele declarații. Pe plaje nu există nici picior de salvamar, deși au trecut deja 2 zile de la data anunțată de autorități.

Prezența salvamarilor este la acest moment incertă. Deși primarul Constanței, Decebal Făgădău, a declarat public la un post de televiziune central că, începând cu data de 6 iunie, echipele de salvatori vor fi prezente pe plajă, acest lucru nu s-a întâmplat încă.

Nu vă putem spune cu certitudine momentul în care pe plajă turiștii vor fi supravegheați de către echipajele special antrenate în recuperare și salvare de vieți omenești.

Dealtfel, întraga declarație a primarului poate fi susceptibilă a fi neadevărată,  din moment ce o simplă căutare pe internet ne-a dovedit că au existat persoane înnecate în stațiunea Mamaia în ultimii 2 ani.

De precizat este că, și starea foișoarelor este precară. Acestea sunt pline de rugină și nevopsite, iar bărcile și celelalte  mijloace de intervenție lipsesc cu desăvârșire de pe plaje. Pentru că apa nu este suficient de caldă, să sperăm că nimeni nu va dori să înnoate în mare până la apariția specialiștilor în salvarea de vieți omenești.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea