Salvamarii din Eforie, absenți după ora 17:00

Salvamari de la 9 la 5: e noul serviciu de urgenta “brevetat” in ghilimele de primaria orasului Eforie. Angajatii care trebuie sa scoata oamenii din mare ca sa nu moara inecati au program de lucru pana la la ora 17.00 dupa care, poți muri linistit in apa marii. Autoritățile se apara si spun ca atatia bani a primit de la guvern si nu poate plati ore suplimentare. In alte statiuni serviciul de salvamar tine pina la ora 20.00

Imaginile cu ultimul turist care s-a inecat la Eforie au facut inconjurul internetului si au fost pe toate televiziunile.

Ghinionistul s-a aventurat in apa dupa ora 17 cand salvamarii nu mai erau pe plaja, conform contractului lor de munca. De ce ?

Asadar: bani putini egal angajati putini si fara ore suplimentare. Salvamarii din Romania sunt platiti de Guvern, care imparte banii primariilor de la malul marii. Primariile se descurca apoi cum pot, in gasirea unei firme private care sa asigure serviciul de salvare pe mare. In Eforie, banii ajung doar pana la ora 17.

In celelalte statiuni de pe Litoral, lucrurile stau cu totul altfel. Sudul care tine de primaria Mangalia, a gasit solutii ca sa prelungeasca programul salvatorilor pe mare.

Aici probleme sunt altele.

La Costinesti programul salvamarilor este pana la ora 20.00 iar la Mamaia pana la 19.30. ​Anul trecut, pe Litoral s-au inecat 46 oameni.

Redactor: Daniel Albu