Salvamarii de pe litoralul Marii Negre se confruntă zilnic cu zeci de cazuri (VIDEO)

Marea agitată de astăzi şi turiştii care s-au aventurat în valuri sunt încă o dovadă că misiunea salvamarilor pe litoral este uneori extrem de grea. Deşi steagul roşu a fost arborat la fiecare punct de observare, mulţi au văzut în valurile uriaşe o provocare. Însă aventura lor pe litoral se putea termina tragic.

Salvamarii de pe litoralul marii negre se confruntă zilnic cu zeci de cazuri de personae care sunt în prag de înec. Unele sunt salvate, pentru altele însă poate fi prea târziu. Există însă şi cazuri cînd la mal, medicii reuşesc să le resusciteze.

De cele mai multe ori turiştii nu respectă sfaturile salvamarilor, şi cred că dacă intră în mare chiar şi aproape de mal nimic nu li se poate întîmpla. Au fost însă cazuri cînd curenţii puternici i-au tras în larg. De aceea salvamarii vă sfătuiesc…..

În staţiunile de pe litoral sunt zeci de salvamari gata să se arunce oricînd printre valuri pentru a salva un suflet. Işi pun chiar ei viaţa în pericol, pentru că aşa cum recunosc adesea curenţii puternici pot doborî chiar şi un înotător experimentat.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: Bogdan Grigorescu