Salvamari neplătiți de trei luni (VIDEO)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vMtKa-y9vOs[/youtube]Salvamarii, cei care își riscă zilnic viața pentru siguranța turiștilor, au fost uitați de autorități. Aceștia nu și-au mai primit salariile de câteva luni. Oameni au fost ajutati inițial de primăria din localitate, dar acum stau la mila Ministerului Turismului. Deși se află de ieri în grevă japoneză, salvamarii își fac în continuare datoria.

Eforie este una dintre cele mai periculoase zone de pe litoralul romanesc. Doar în ultima săptămână au avut loc 4 cazuri de inec. Salvamarii au reusit sa salveze si sa resusciteze trei dintre turisti.

Deși își riscă viața zilnic pentru a-I scăpa pe turiștii inconștienți din valurile agitate ale mării, salvamarii fac munca voluntară. Și această situație nu este de azi sau de ieri, ci durează de aproape trei luni. Responsabil cu plata salariilor, Ministerul Turismului, se pare că a uitat să-și îndeplinească atribuțiile.

Pentru ca situația să se rezolve, salvamarii au hotărât să facă grevă japoneză.

Turistii constientizeaza cit de greu le-ar fi fara salvamari doar atunci cind au nevoie de ajutorul lor.

Potrivit estimarilor facute de Salvamari, Mamaia si Eforie sunt cele mai periculoase zone si conduc intr-un clasament nedorit al cazurilor de inec.

Redactor: Raluca Damian

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.