Salut din cer pentru eroii din prima linie

Peste Ocean, unitatea națională în fața pandemiei de coronavirus este promovată pe aripile vântului! Faimoasele avioane Blue Angels ale Marinei americane și vestitele Thurderbirds aparținând Forțelor Aeriene ale Statelor Unite au zburat marți deasupra New York-ului, dar și peste New Jersey și Pennsylvania.

Această acțiune a avut loc în semn de omagiu adus personalului medical și altor lucrători esențiali implicați în lupta împotriva pandemiei cu noul coronavirus. Survolurile au marcat începutul unui adevărat turneu american aerian menit să aducă onoare eroilor de zi cu zi din domeniul sanitar, aflați în prima linie în lupta împotriva temutului virus.

Evenimentul aerian, denumit ”Operațiunea America Puternică”, a fost conceput de ofițeri de rang înalt de la Pentagon ca un „spectacol non-partizan al determinarii” și include efectuarea de zboruri peste mai multe orașe americane.

”Sunt încântat să văd militarii noștri care onorează lucrătorii medicali din prima linie, care s-au luptat în fiecare zi împotriva acestui criminal tăcut.Toți sunt eroi care merită recunoștința și onoarea noastră.”, a declarat senatorul republican Rick Scott.

Unele voci au criticat însă costurile potențiale mari ale evenimentului. Gestul piloților nu a rămas însă fără ecou în rândul cadrelor medicale din New York.

Cadrele medicale din cel puțin un spital din New York și-au exprimat recunoștința pe rețelele de socializare pentru mulțumirile trasate pe bolta cerului și au împărtășit emoția resimțită prin postări de imagini ale  zborului efectuat de piloți.

Redactor: Mihaela Țânțaru