Salariul minim pe economie ar putea creşte în 2013

Potrivit declaraţii ale premierului Victor Ponta, dar şi ale ministrului Muncii, acesta ar putea ajunge la 800 sau 850 de lei pe lună. Totuși, în condițiile în care și prețurile au crescut, mărirea nu acoperă în întregime rata inflației.

Declarațiile celor doi oficiali, conform cărora salariul minim pe economie ar putea crește în anul 2013 le-a dat speranțe românilor.

În cele mai multe orașe rata șomajului este în creștere iar oamenii își caută cu disperare un loc de muncă. Absolvenți de studii superioare sau nu, cei mai mulți  sfârșesc prin a se mulțumi cu un loc de muncă prost plătit sau cu munca la negru. Pentru cei care  se află în astfel de situații, orice mărire de salariu este binevenită.

Dacă inițial s-au bucurat de inițiativa guvernului de a mări salariile, la un calcul amănunțit oamenii și-au dat seama că nu rămân cu bani în plus, deoarece ce vor lua pe mere vor da pe pere.

Deși creșterea salariului minim pe economie este binevenită în rândul cetățenilor, cei mai mulți oameni consideră că pentru un nivel de trai decent o familie are nevoie lunar de peste 2000 de lei.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: Alex Ionescu