Salariile cadrelor didactice vor fi majorate cu 15% începând cu 1 decembrie 2015

Salariile cadrelor didactice vor fi majorate cu 15% începând cu 1 decembrie 2015, potrivit unei Ordonanțe de Urgență adoptată de Guvern. Începând cu aceeași dată, sporurile și indemnizațiile care nu fac parte din salariul de bază al personalului din învățământ vor fi majorate cu același procent de 15%.

Vești bune pentru cadrele didacice. Potrivit unei Ordonanțe de Urgență aprobată în ultima şedinţă de Guvern coordonată de Victor Ponta, în calitate de premier salariile dascălilor cresc cu 15% începând de luna viitoare.

Chiar și așa, tot există nemulțumiri în rândul cadrelor didactice. Cei care care sunt dezavantajati sunt profesorii debutanți care primesc un salariu sub media pregătirilor.

De creşterea salariilor vor beneficia 359.810 cadre didactice, personal didactic auxiliar şi personal nedidactic, respectiv: 290.000 de persoane din învăţământul preuniversitar de stat, 7.850 de persoane din unităţile finanţate integral de la bugetul de stat, 57.500 de persoane din învăţământul universitar şi 4.460 de persoane din unităţile finanţate din venituri proprii şi subvenţii acordate de la bugetul de stat.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Sorin Hulubei