Salarii mai mari pentru angajații Primăriei Medgidia

Salarii mai mari pentru angajații Primăriei Medgidia! Măsura a fost aprobată în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local, aferentă lunii iulie. Aleșii au votat noi coeficienți de calcul ai salarizării funcționarilor publici și personalului contractual din cadrul aparatului de specialitate al Primarului și al Poliției Locale.

În cadrul ședinței ordinare aferentă lunii iulie, pe ordinea de zi s-a aflat și stabilirea salariilor de bază pentru angajații care ocupă funcții publice în cadrul aparatului de specialitate al primarului dar și pentru angajații Poliției Locale Medgidia. Proiectul a fost votat de către consilierii locali, în unanimitate.

Prin modificarea coeficienților de calcul ai salarizării se urmăresc atât mulțumirea angajaților în vederea creșterii performanței individuale, cât și reglementarea unor discordanțe în ceea ce privește diferențele foarte mici de remunerație între angajații cu vechime și cei proaspăt încadrați.Așadar, la stabilirea remunerației de bază prin ierarhizarea posturilor vor contribui criterii ca: experiența și cunoștințele, complexitatea, creativitatea și diversitatea activităților, judecata și impactul deciziilor, responsabilitatea, coordonarea și supervizarea, dialogul social, comunicarea și condițiile de muncă.

În urma recalculării, salariul de bază în funcție de vechime pentru un director executiv va fi între 4,909 lei și 6,112 lei. Al unui șef serviciu între 4,658 lei și 5,800 lei, al unui consilier juridic cu grad profesional superior între 3,364 lei și 4,495 lei, iar un portar va câștigă între 2,508 lei și 3,123.

Redactor: Daniel Albu