S-a „scumpit” peștele!

Acțiune comună de salvare a peștilor din iazul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii. În urma nenumăratelor avertizări primite de turiști de a nu arunca monezi în apa peștilor, reporterul Litoral Tv alătuiri de directorul Delfinariului, Adrian Bîlbă,  au decis să curețe personal habitatul vietatilor acvatice. Masura s-a dovedit necesară deoarece toxicitatea apei creștea odată cu oxidarea nenumăratelor monezi aruncate acolo.

Iazul cu pești de la Delfinariu a devenit locul în care dorințele se pot îndeplini, sau cel puțin asta cred turiștii superstițioși.

Aceștia aruncă în bazin monede, considerând că, astfel, vor avea noroc. Desi angajatii complexului au făcut nenumărte apeluri în acest sens, prin montarea numeroaselor plăcuțe de avertizare și informare, vizitatorii continua traditia, ba chiar au furat panoul informativ.

Fără prea multe discuții, reporterul Litoral TV a îmbrăcat costumul de neopren și a trecut la treabă. Același lucru l-a făcut și Adrian Bîlbă, directorul complexului,  și  împreună au adunat monedele din iaz, cu grijă  pentru a nu deranja peștii.

Reprezentanții Delfinariului spun că monedele aruncate în iaz eliberează ioni negativi, foarte periculoși pentru vietățile din bazin.

După curățarea zonei afectate, inforamarea și avertizarea în rândul vizitatorilor va continua în speranța că aceștia își vor căuta norocul în altă parte.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Adrian Florea