S-a inaugurat poligonul de tragere cu armament de infanterie de la Tortoman

La inaugurare au fost prezenţi comandanții unităților militare, dar şi reprezentanţi ai jandarmeriei şi administrațiior locale din Medgidia, Tortoman și Cuza Vodă. Invitat de onoare a fost col. Adrian Soci, comandantul Brigăzii 9 Mecanizate „Mărăşeşti”.

Noul poligon răspunde cerințelor impuse pentru executarea tragerilor individuale cu mai multe categorii de armament. Potrivit oficialilor facilitățile locaţiei sunt multiple.

Comandantul unității este mulțumit de această realizare. După mult timp în care s-a muncit din greu pentru redeschiderea poligonului, se poate spune că visul militarilor a fost împlinit.

Pentru reabilitatea poligonului unitatea militară a primit sprijinul primăriilor din Tortoman și Cuza Vodă, iar pe viitor se speră să se găsească un partener şi în rândul reprezentanţilor autorităților de la Medgidia. Meritele redeschiderii poligonului aparţin întregii echipe a batalionului 911 Infanterie Capidava.

Tăierea panglicii a fost urmată de sfințirea clădirii administrative. Însă nu au lipsit tragerile care demonstrează că poligonul este unul sigur şi modern.

După prezentarea făcută de către reprezentanţii Batalionului 911 Infanterie Capidava, comandantul Brigăzii 9 Mărășesti a ajuns la concluzia că Poligonul de la Tortoman corespunde normelor legale, iar militarii au primit liber la tragere!

Imagine: Alpha Media Medgidia