S-a dat startul campaniei antidrog în licee!

Astăzi a fost lansat proiectul de prevenire a consumului de droguri „DEPENDENŢI DE LIBERTATE. Programul a fost creat în scopul prevenirii  apariției comportamentelor de risc în adolescență.

Este o realitate tristă! Din ce în ce mai mulți tineri cad prada consumului de droguri. Din acest motiv, Centrul regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța, în colaborare cu Penitenciarul Poarta Albă, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, a lansat proiectul de prevenire și combatere a dependenței de droguri, proiect intitulat “DEPENDENŢI DE LIBERTATE!” Acesta se adresează elevilor din liceele constănțene și a fost realizat în vederea conștientizării efectelor negative produse de consumul de droguri.

Potrivit reprezentanților, grupul țintă este constituit din 20 de clase liceale, IX-XII, din zece licee ale municipiului Constanța. Aproximativ 500 de elevi vor fi informați cu privire la riscurile consumului de substanțe noi psihoactive și vor participa la activități de informare și motivare cu privire la căile de urmat pentru renunțarea la consum. De asemenea, grupul țintă este reprezentat și de trei deținuți, foști consumatori de droguri din cadrul Penitenciarului Poarta Albă, care sub coordonarea psihologilor de la Poarta Albă, vor deprinde tehnici de educație antidrog și prezentare a propriilor experiențe de viață ca exemple negative.

La evenimentul desfășurat vineri, la centrul Centrul Regional Antidrog de la malul mării, au participat reprezentanți ai Penitenciarului Poata Alba și elevi ai Colegiului “Regina Maria “, aceștia din urmă realizând o serie de afișe cu scopul de a construi o imagine realistă a viitorului tragic ce îi așteaptă pe cei care vor deveni consumatori de substanțe cu efect psihoactiv.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea