S-a dat start campaniei antidrog în licee!

Centrul Regional de prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța, continuă șirul proiectelor începute anul trecut. Proiecte care au ca obiectiv prevenirea consumului de droguri și a riscurilor asociate consumului, în rândul elevilor de liceu.

Este o realitate tristă, dar, în prezent, mulți tineri cad pradă consumului de droguri. Din această cauză, Centrul regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța, în colaborare cu Penitenciarul Poarta Albă, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, a dat start proiectului pilot  de prevenire și combatere a dependenței de droguri, proiect intitulat “DEPENDENŢI DE LIBERTATE!”

Potrivit reprezentanților, grupul țintă este constituit din 20 de clase liceale, IX-XII, din municipiul Constanța. Cu această ocazie, elevii unei clase terminale a Liceului  Teoretic Virgil Madgearu au fost primii cărora li s-au explicat  efectele devastatoare ale consumului de droguri.

În această primă etapa, sute de elevi vor fi informați cu privire la riscurile consumului acestor substanțe psihoactive, participând la activități de informare și motivare pentru renunțarea la consum.

De asemenea, grupul țintă este reprezentat și de 2 deținuți, foști consumatori de droguri din cadrul Penitenciarului Poarta Albă.

Aceștia, sub coordonarea psihologilor din penitenciar, vor deprinde tehnici de educație antidrog și prezentare a propriilor experiențe de viață, ca exemple negative. Cea de-a treia activitate va fi cu părinții elevilor care au participat la aceste activități, iar cea de-a patra etapă se va desfășura în penitenciar.

Centrul de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog al Judeţului Constanţa, este singurul organism care se ocupă de redresarea a astfel de cazuri.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea