S-au terminat zilele babelor, dar vremea a rămas tot capricioasă

Constănţenii au avut parte de mult soare în ultima zi a săptămânii, iar drept urmare au profitat din plin. Vremea a fost însorită, iar temperaturile acceptabile pentru o plimbare pe malul mării sau oriunde în aer liber. Potrivit meteorolgilor, pe timpul zilei maxima a atins şi 7 grade Celsius. Totuşi, meteorologii ne avertizează că s-ar putea să fie câteva averse de ploaie, urmate apoi de ceva ninsoare.

În ceea ce privește regimul termic, vom avea parte de vreme normală, dar care se va înrăutăţi, începând cu regiunile nordice. Cerul va avea înnorări și pe arii relativ extinse vor cădea precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare în vestul, centrul și nordul ţării, iar seara izolat și în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 și 11 grade, iar în primele ore, în zonele joase, sunt condiții de ceată.

Luni, vremea se răcește ușor, îndeosebi în jumătatea nordică a țării, astfel încât, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 și 9 grade. Vor fi înnorări în centru, sud și est, unde vor cădea precipitații în general slabe cantitativ. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte, în Transilvania și Moldova și mixte pe arii restrânse în Oltenia, Muntenia și Dobrogea, unde în primele ore vor fi condiții de polei.

Reporter: Nicoleta Bujor ; Imagine: George Dima