S-au schimbat tarifele de trecere a podurilor dunărene de la Giurgeni și Fetești

pod DunareModificările au fost făcute prin Ordinul ministrului Transporturilor şi Infrastructurii și vor fi aplicate de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România.

Etapa I se aplică de la data intrării în vigoare a prezentului ordin, până la 31 martie 2013,  iar Etapa a II-a de la 1 aprilie anul acesta. Noile taxe de trecere pentru utilizarea podurilor dunărene sunt:

Giurgeni – Vadu Oii

Vehicule de transport persoane cu cel mult 8+1 persoane pe scaune, inclusiv conducătorul auto – autoturisme: etapa 1 – 10 lei; etapa 2 – 11 lei o trecere.

Feteşti – Cernavodă

Vehicule de transport persoane cu cel mult 8+1 persoane pe scaune, inclusiv conducătorul auto – autoturisme: etapa 1 -12 lei; etapa 2- 13 lei o trecere.

Ordinul mai cuprinde şi alte tarife care nu afectează însă marea masă de posesori de autoturisme.   Şi microbuzele vor plăti mai mult: de la 37 de lei, la 41, respectiv 47 de lei pentru o trecere.  Modificările apar într-un ordin al ministrului Transporturilor, apărut în Monitorul Oficial, dar elaborat în decembrie anul trecut, care modifică tarifele stabilite în anul 2010 pentru cele trei poduri dunărene – Feteşti-Cernavodă, Giurgeni-Vadu Oii şi Giurgiu-Ruse.  Ordinul mai aduce ceva nou pentru cei care trec pe poduri: Compania de Autostrazi a introdus o modalitate de tarifare pentru 20 de treceri ale podului. Astfel, cine are multe traversări de făcut, poate opta pentru o astfel de modalitate de taxare, plătind 192 de lei, de acum până la 31 martie, şi 208 lei, de la 1 aprilie până la sfârşitul anului. Acestea sunt valabile pentru autoturisme şi pentru podurile de la Feteşti-Cernavodă. Pentru microbuze, 20 de treceri vor costa 714, respectiv 818 lei, în funcţie de perioadă. Pentru fiecare pod, există o singură zi în acest an în care nu se plătesc taxe, dar prevederea se aplică doar autoturismelor. Fiecare pod are câte “o zi” a lui, iar în acea zi traversarea este gratuită. Pentru podurile de la Feteşti-Cernavodă această zi este 15 mai, pentru cel de la Giurgeni este 23 decembrie, iar pentru cel de la Giurgiu-Ruse este 20 iunie.

Pentru mai multe detalii si imagini video va rugam urmariti jurnalul Litoral TV

Redactor: Doina Sirbu